The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online, later opnieuw genoemd onder de naam The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, is een MMORPG ontwikkeld door ZeniMax Online Studios en uitgegeven door Bethesda Softworks op 4 april 2014 voor de PC.

The Elder Scrolls OnlineIn juni 2015 kwam het spel ook uit voor Playstation 4 en de Xbox One. Het spel is deel van de beroemde The Elder Scrolls-serie en is het eerste deel wat volledig multiplayer is.

Net zoals in eerdere delen van The Elder Scrolls: Oblivion en Morrowind zijn er een aantal klassen waar de speler uit kan kiezen. De Dragon Knight, Templar, Sorcerer en Nighblade.

Een Dragon Knight is gericht op het vechten met een zwaard, dubbele zwaarden of een zwaard met schild. De Templar is een Dragon Knight, die meer gericht is op het gebruikmaken van krachten.

Een Sorcerer is een magiër, iemand die voornamelijk vecht met krachten en een Nightblade is iemand die vooral sluipt en verrassingsaanvallen uitvoert.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited speelt zo’n 800 jaar geleden af, voor Morrowind

Het spel bevat een groot aantal gebieden en missies. Bijna heel Tamriel kun je bezoeken, maar sommige plekken zijn nog niet bezoekbaar, de worden pas unlocked bij toekomstige uitbreidingen, zoals bij de DLC: Thieves Guild, met het gebied Hew’s bay.

Het verhaal van The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited speelt zo’n 800 jaar af voor dat van Morrowind en Oblivion. Spelers kunnen kiezen uit drie verschillende facties: De Aldmeri Dominion bestaan uit Altmer, Bosmer en Khajiit. Daggerfall Covenant bestaan uit Bretons, Redguards, Orsimer en het Ebonheart PAct bestaan uit Nords, Dunmer, Argonians.

Spelers kunnen uit elk van deze rassen spelen in combinatie met de al eerder genoemde klassen. De ontwikkeling van The Elder Scroll Online begon in mei 2012. Op 8 november 2012 werd een video op Youtube gepost die de spelontwikkelaars vertelen over de ontwikkeling en inhoud van het spel.

Op de 23. januari 2013 was het mogelijk om voor de Beta aan te melden. De gesloten beta-phase voor de PC-versie begon op 26 maart 2013. Een volledige speelbare versie werd gepresenteerd op Gamescom 2013.

Uitendelijk werd op 4. April 2014 het spel released.

You may also like...