TERA

The Exiled Realm of Arborea, ook wel bekend onder de naam TERA, is een Massively Multiplayer Online Role-Olaying Game (MMORPG) van Bluehole Studios. Het geldt als één van de populairste MMORPG’s uit Azië.

TeraHet spel verscheen op 25 januari 2011 in Zuid-Korea en 29 juli 2011 in Japan. In Noord-Amerika kwam het op 1 mei 2012 uit. In Europa kwam het twee dagen later uit op 3 mei 2012.

TERA biedt zoals een typische MMORPG’S-inhoud als Quests, Dungeons en PVP in bijzonder mooie kwaliteit. In gevechten moet de speler zelf actief worden met de Crosshair, in plaats van selecteren van de vijand die automatisch aangevallen wordt.

Er is maar slechts één speelbare fractie, waarin de speler kan kiezen voor één van de volgende races. Dit zijn Humans, Castanics, High Elfs, Aman, Elin en de Hondenachtige Popori. Van elk ras bestaan beide geslachten, met uitname voor Baraka, Elin en Popori.

Welke class kies jij?

Damage Dealer classes zijn de tovenaar, de vernietiger, de krijger, de boogschutter, de Berserker, de Blade Dancer (Elin).

De Tank classes zijn Lanser en Krijger. Daarnaast zijn er nog twee Healer classes met de priester en de mysticus. Sinds kort is er ook een nieuwe class, de Gunner, die vrouwelijke karakters zijn. Die is gelijktijdig Tank en Damage Dealer.

De ontwikkelingskosten van TERA lagen bij rond 32 miljoen Euro tot en met 2010, dat maakt het tot en met heden het derde duurste Online-rolenspel. Het duurst Online-rollspel was Star Wars: The Old Republic met rond 200 miljoen euro. RIFT staat op de tweede plaats met rond 50 iljoen euro ontwikkelingskosten.

De ontwikkelingskosten van het wereldberoemde World of Warcraft lagen bij 28 miljoen euro. Tera werd op 3. Mai 2012 in Europa uitgebracht en kwam toen in het Duits, Engels en het Frans. Een Koreaanse en Japanse versie bestonden al.

Op 26 februari 2015 kwam TERA ook eindelijk uit in Rusland met een Russische versie.

You may also like...