Star Wars The Old Republic

Star Wars: The Old Republic, vaak ook SWTOR genoemd, is een MMORPG dat in 2011 uit werd gebracht door Eletronic Arts.

Star Wars The Old RepublicHet werd in 2008 door LucasArts aangekondigd en is na Star Wars Galaxies uit 2003 de tweede MMORPG in het Star Wars-universum.

Het spel werd op 20 december 2011 wereldwijd gepubliceerd en werd op november 2012 naar free-To-play gewijzigd.

Het verhaal van Star Wars: The Old Republic speelt zich driehonderd jaar na de gebeurtenissen van het spel Star Wars: Knights of the Old Republic en speelt zich zo’n 3000 jaren af voordat Darth Vader leefde.

De Galactic Republic was sinds honderden jaren een bastion van vrede en rust in een heelal vol strijdende sterrenstelsels.

Onder de bescherming van de Jedi heeft de Republiek als grootste hoop op de voortgang van beschaving en de galactische eenheid.

In een onbekende ruimte werd een zeer machtig Sith Keizerrijk opgebouwd, geleid door donkere Sith-Lords, die over een heerschappij van het heelal en aan wraak aan hun oude Jedi-vijanden dromen.

Jedi en Sith voerden een oorlog die nooit eindigde

Na jaarhonderten van voorbereiding was eindelijk tijd voor de Sith zich weer te laten zien. Met een enorme vloot en een angstaanjagend leger starte de Sith keizer een verrassingsaanval, die in korte tijd tientallen planeten in de Outer Rim tot slachtoffer maakte en in de Oorlog trokken. Een oorlog zoals in de geschiedenis van het heelal nog niemand had gezien.

Van het ijs op Illum tot de woestijnen Dathomirs lieten miljoenen in bloedige gevechten hun leven.

Ondanks een neutraliteitsverklaring werden de gebouwden op de met Water bedekte planeet Manaan complet vernietigd, wat de Selkath dwang in de oceanen te leven.

Andere Sterrensysteem ging het zelfs nog slechter of ze werden vernietigd of onbewoonbaar. De bloedige oorlog vond eerst een einde na de plundering van Coruscant, de regeringszetel van de Republiek.

De Sith keizer nodigde de Republiek uit voor een vredesakkoord die voor de Republiek niet goed uitpakte. Dit akkoord werd bekend onder de naam Akkoord van Coruscant.

Het Sith Keizerrijk kreeg de helft van het heelal en de Republiek moest het Sith Keizerrijk officieel erkennen. Sinds de ondertekening van het akkoord leeft het heelal in constante angst.

Op dit moment zijn er spanningen tussen de Republiek en het Sith Keizerrijk en een nieuwe oorlog tussen de twee is niet langer vermijdbaar. Een nieuwe generatie van helden van het licht en de donkere kant maken zich op om de problemen van deze chaotische tijden te overwinnen.

Tijdens de karaktercreatie kan je kiezen tussen of je voor de Republiek of het Sith Keizerrijk wilt vechten. In totaal zijn er acht classes waar je uit kan kiezen, voor de Republiek kan je kiezen uit Soldier, Smuggler, Jedi Knight en Jedi Consular.

Voor de Sith Keizerrijk kan je uitkiezen uit Imperial Agent, Bounty Hunter, Sith Warrior en Sith-Inquisitor. Als je eenmaal level 10 bereikt kan je nog uit één van de twee onderklassen kiezen.

Speelbare rassen zijn Human, Cyborg, Chiss, Cathar, Togruta, Twi’lek, Zabrak, Sith, Miraluka, Mirialan, Rattaki. De keuze van het ras ligt aan welke class je speelt, als je een andere ras wilt die niet in jouw class is, moet je dat ras via de cartel markt kopen, de online shop van SWTOR.

Je begint met je karakter als een jong iemand, die in het loop van het verhaal naar nieuwe planeten reist, nieuwe vrienden ontmoet en nieuwe vijanden krijgt. Je ontwikkeld je langzaam tot held van het heelal, die het heelal meerdere keren redt van verschillenden vijanden.

You may also like...