Star Trek Online

Star Trek Online, vaak verkort tot STO onder de spelers, is een massively online role-playing game (MMORPG), ontwikkeld door Cryptic Studios en gebaseerd op de populaire Star Trek series.

Het spel speelt zich af in de 25ste eeuw, 30 jaar na de gebeurtenissen van de film Star Trek: Nemesis.

Star trek Online is de eerste MMORPG binnen de Star Trek – familie en is alleen beschikbaar voor de PC.

STO kwam op 2 februari 2010 uit. De eerste twee jaar moest je voor het spel maandelijk betalen om het te mogen spelen. Op 17 januari 2012 werd het spel dan een free-to-play spel.

Na een open-beta-testperiode werd op 11 maart 2014 een complete versie uit voor de Mac-platform.

De game kan gedownload worden van het Perfect World Entertainment Arc Games-medium of via Steam.

Star Trek Online speelt zich af in het jaar 2409, dertig jaar na de gebeurtenissen van Star Trek Nemesis.

De alliantie tussen de Verenigde Federatie van Planeten en het Klingonrijk is vervallen en beiden zijn nu met elkaar in een bloedige oorlog verwikkeld, met geen einde ten zicht.

Het Romulaanse Rijk is nog steeds bezig met het verwerking van het verlies en de vernietig van hun planet door de Hobus Supernova in 2387, terwijl in de Gamma Quadranten de Dominion zijn leger opnieuw herbouwd.

En de schrik van iedereen, Het Borg Collective is weer opnieuw tevoorschijn gekomen als een hele grote bedreiging.

In de loop van het verhaal in het spel zal jen de Klingons, Romulanen, Dominion, en de Borg tegen komen en nog veel meer, maar we zullen niet te veel over het verhaal verklappen.

Kapitein in Star Trek Online

Elke speler is kapitein van zijn eigen inviduele ship, gebruikmakend van alle officieren die toegang hebben tot het schip. Als je de eerste keer begint heb je dan rang van een Ensign/vaandrig (Level 1), in het loop van het verhaal level rang omhoog.

Om de zeemanstraditie te houden, wordt iedereen die een schip bestuurt, onafhankelijk van zijn of haar rang, als “Kapitein” gezien. Er zijn drie fracties bespeelbaar: De Federatie, Klingonrijk en de Romulaanse Republiek, die vecht tegen de ondrukking van de Tal Shiar en het Romulaanse Rijk.

Alle drie facties zijn verkrijgbaar vanaf level 1.

Voorheen was het alleen mogelijk om als een karakter van het Klingonrijk te spelen als je een federatie karakter op level 25 had.

Dat werd veranderd op 21.05.2013 toen Legacy of Romulus uitkwam, waar ook gelijk de Romulanen werden voorgesteld als nieuwe speelbare fractie.

De game bevat verwijzingen naar meerdere beroemde verhaallijnen, schepen en personages in verschillende Star Trek-televisieseries.

Tijdens de spelercreatie kunnen spelers kiezen uit meerdere iconische rassen uit het Star Trek-universum, elke met zijn eigen kenmerken en karakteristetrekken, je kiest dan ook verder welke carriere je wilt zijn, in adnere MMORPG’s zijn dat de klassen die je bent.

Je kiest uit Tactical, Engineering, Science.

Een lijst voor speelbare rassen in Star Trek Online.

Federatie:
Alien, Andorian, Bajoran, Benzite, Betazoid, Bolian, Caitian*, Ferengi, Human, Klingon*, Pakled, Rigellian, Saurian, Tellarite Trill (unjoined), Trill (joined)* en Vulcan.

Klingonrijk:
Alien, Ferasan*, Gorn, Klingon, Lethean, Nausicaan, Orion en Trill (joined)*.

Romulaanse Republiek:
Alien, Romulan, Reman.

Bij het ras waar * staat is het een ras dat je via de Cryptics Online Zen Store moet kopen.

Voor mensen die voor hetspel een levenslang abonnement hebben gekocht, die krijgen voor alle drie ook nog de Ex Borg en de Talaxian als speelbaar ras.

Het is ook mogelijk een volledig uniek ruimtewezen te maken dat nog niet bestaat. Dit ras wordt gewoon Alien genoemd als ras. Hier zijn al wat creative karakters gezien. Bijvoorbeeld Yoda, Homer Simpson, Elven.

Spelmethode

Bij Star Trek Online speelt elke speler de kapitein van zijn eigen schip. Spelers kunnen spelen als een ruimteschip in de ruimte en op grondmappen speel je als je karakter.

Spelers kunnen ook naar beneden transporten met de Transporter om vervolgens vrij rond te lopen op verschillende planeten of Starbases waaronder Earth Spacebock, Starfleet Academy, Vulcan, Bajor, Risa, Andoria, Qo’Nos, New Romulus, Deep Space Nine en nog velen meer.

Hierbij hebben ze toegang tot wapens, specifieke vormen van ondersteuning en gevechtstechnieken gebaseerd op jouw carriere.

De twee vechtsystemen zijn verbonden door het hele spel: awayteam-missies bevatten snelle zogeheten “run-and-gun”-gevechten, terwijl ruimtegevechten meer gericht zijn op de lange termijn tactische technieken tussen twee schepen.

Het spel biedt verschillende scheepsklassen waaruit de spelers kunnen kiezen.Speelbare scheepsklassen zijn ingedeeld in drie klassen: Engeneering, Tactical en Science. Sommige schepen zijn gratis, die krijg je als je een nieuwe rang krijgt, wat gebeurt om de tien levels.

Maar betere schepen zijn verkrijgbaar in Cryptics Online Zen store.

You may also like...