Black Desert Online

Black Desert Online is een is een sandbox – georiënteerde Massively Multiplayer role-playing game (MMORPG), ontwikkeld door de Koreaanse Computerspelontwikkelaar Pearl Abyss.

Black Desert OnlineHet spel is in ontwikkeling sinds 2010 en ging in closed beta testing (CBT) in oktober 2013. Black Desert Online gebruikt Pearl Abyss eigen “Black Desert” Engine, specifiek ontwikkeld om de snelle rendering te behandelen.

Die nodig zijn voor de naadloze wereld en op grote schaal kasteelbelegeringen. Black Desert Online was released in Korea in 2014. In Japan en Rusland kwam het spel uit in 2015. Op 3 mei 2016 kwam het spel dan ook eindelijk uit in Noord Amerika en Europa.

Black Desert Online gebruikt in Korea, Japan en Rusland een free-to-play model, terwijl in Noord-Amerika en Europa het buy-to-play model gebruikt.

Black Desert Online speelt zich af in een high fantasy setting en gaat over een conflict tussen twee rivaliserende landen, de Republic of Calpheon en de Kingdom of Valencia.

De gevechten in Black Desert Online zijn actie gebaseerd, waarvoor handmatig gericht moet worden, net zoals in first-person shooters. Skills kunnen worden geactiveerd door het gebruik van combo’s.

Er zijn geen helende klasses in dit spel

Bij het gebrek aan helende klasses, moeten spelers vertrouwen op het juiste moment om te ontwijken of af te schermen, en het gebruik van helende drankjes.

Speelbare classes zijn: Blader, Plum, Ranger, Sorceress, Ninja, Kunoichi, Berserker, Tamer, Valkyrie, Warrior, Wizard en Witch. Het spel bevat een aantal functies om te helpen met onderdompeling en het sandbox aspect.

Het heeft een parkour systeem, vergelijkbaar met Prince of Persia en Assassin’s Creed waardoor spelers kunnen klimmen, verkennen en interacteren met gebouwen en obstakels.

Het heeft ook een weer systeem waarin ook grootschalige evenementen zoals orkanen de gameplay zullen beïnvloeden. Ook is er een dag en nacht cyclus.

Spelers kunnen ook behuizing kopen. Dat kan een tent zijn, tot een grote villa. Dieren kun je ook kopen en vangen. Er zijn over 2,8 miljoen woorden in het spel, dit kan hoger worden zodra nieuwe quests komen.

You may also like...